12. listopada 2015. obilježili smo Dan zahvalnosti za plodove zemlje te Dan kruha u našoj školi. Dan je bio prožet s prepuno aktivnosti koje su krenule već nakon molitve „Dobro jutro“ kada je don Damir Stojić blagoslovio proizvode od kruha koje su učenici donijeli u školu. Nakon blagoslova učenici su s veliki veseljem doručkovali sve ono što su donijeli.
Učitelj Ivan te učiteljica Anja pobrinuli su se da se o zahvalnosti za plodove zemlje, ali i o kruhu govori na satovima Hrvatskoga jezika te Prirode i društva. Na satovima Engleskoga jezika i Vjeronauka učenici su bili podsjećeni kako trebaju biti zahvalni prema ljudima koji su svojim radom učinili njihove živote ljepšim i boljim. I u produženom boravku učiteljice Ivana i Ljerka pobrinule su se da se učenike potakne na zahvalnost na Božjim darovima. Tako su učenici u boravku podijeljeni u 3 grupe koje su se tokom dana međusobno izmjenjivale.
Jedna grupa posjetila je obližnju pekaru Milaković u kojoj su mogli vidjeti kako nastaje kruh. Pekar Ante objasnio im je i pokazao cijeli proces nastajanja kruha. Svaki učenik izašao je iz pekare sa pecivom koji je dobio na dar, što je kod učenika izazvalo pravo veselje. Preostale dvije grupe ostale su u školi gdje su se održavale dvije radionice: likovna i praktični rad. U likovnoj radionici učenici su ispred sebe imali posudu punu plodova zemlje. Njihov zadatak je bio da tušem nacrtaju ono što su vidjeli da se nalazi u posudi. U praktičnom radu učenicima je gospođa Mamić pokazala kako napraviti kiflice. Učenici su sami mijesili tijesto te naposljetku izradili kiflice koje smo potom ispekli u školskoj kuhinji te degustirali. Učenici su bili posebno radosni znajući da su vlastitim rukama uspjeli napraviti ukusne kiflice.
Ljerka Smetiško, učiteljica
Više u albumu.
Najnovije objave